Läpprutin


Skapa din egen läpprutin

Bye bye torra, trista läppar. Hello mjukt pussvänligt plut! Precis som huden utsätts läpparna för mycket påfrestningar som gör att de behöver återfuktning och näring. Om du vårdar dina läppar på samma sätt som du vårdar resten av sin hud, håller du dem mjuka och återfuktade. Då både känns dom skönare och läppstiftet sitter ännu bättre. Det kan vara bra att skapa sin egen läpprutin och det behöver inte vara svårare än två enkla steg, skrubba och återfukta.

Exfoliera & Skrubba

Om du ger läpparna en rejäl skrubb då och då blir du av med alla döda hudceller. Du kan använda en speciell läppeeling/läppskrubb som finns på de flesta ställen som säljer skönhetsprodukter eller så tar du bara en mjuk tandborste eller kanten på en frottéhandduk och gnuggar försiktigt. När du har skrubbat dina läppar kommer du direkt att se hur mycket mjukare och skönare de känns. 

Det gör också så att nästa produkt kan gå ner i läpparna och återfukta på djupet. Det räcker att skrubba en gång i veckan, eller när du känner att det behövs. Under de kallare årstiderna när luften är torr, blir huden på läpparna också torrare. Då kan det vara bra att göra proceduren lite oftare. För den som vill gå helt naturell, så är den perfekta DIY-kuren lite kocksolja blandat med strösocker - skrubb och fukt i ett.  Svårare än så är det inte! Nu är du redo för nästa steg.

Återfukta & måla

Efter att du förberett läpparna genom att skrubba dem är det dags att applicera mjukgörande läppbalsam. Eller varför inte applicera en läppmask precis innan du ska gå och lägga dig och låta resterna av masken ligga kvar under natten. Det är bra att ha som vana att smörja in läpparna varje dag. Du kan antingen ha det som rutin att smörja läpparna varje kväll innan du går och lägger dig. Eller så smörjer du in dem när du lägger grunden för resten av din make-up. Så att fukten hinner sjunka in innan du avslutar din make-up med ditt läppstift. Jenny K. Beauty Loving Life matt flytande läppstift vårdar dina läppar under dagen med återfuktande och mjukgörande kokosolja och lugnande Vitamin-E. Så, nu är det klart och ditt plut kommer inte gå någon obemärkt förbi! XOXO